Fremforsk på Folkemødet 2015

Jesper Bo Jensen, Direktør og Marianne Levinsen / 8. jun 2015

Marianne Levinsen, forskningschef


Vor tids megatrend: sundhed før, nu og i fremtiden.
Arla Foods

13. juni, 14:45 - 15:30 A24 Arla - Danchells Anlæg. Debat. Sundhed/helse

Sundhed er en af tidens megatrends og er for mange danskere blevet en primær markør på det gode liv. Lyt med, når fremtidsforsker Marianne Levinsen sammen med panel af sundhedseksperter tager pulsen på de største sundhedstendenser før, nu og i fremtiden.


Fra pasta til palæo - quiz om mad og sundhed gennem tiderne
Arla Foods.

13. juni, 16:00 - 16:45 A24 Arla - Danchells Anlæg. Andet. Sundhed/helse, Mad

Tag med Karolines Køkken og fremtidsforsker Marianne Levinsen på en rejse gennem danskernes madhistorie i en quiz om mad og sundhed gennem tiden. Oplev danskernes favoritretter fra fortiden, de største af nutidens hits - og se hvad der kommer på menuen i fremtiden.

Jagten på den tabte maddannelse
Arla Foods.

14. juni, 09:30 - 10:45 A24 Arla - Danchells Anlæg. Debat. Sundhed/helse, Børn og unge

Hvordan undgår vi, at nutidens børn og unge bliver mad-analfabeter? Hvad kan den ældre generation give videre til de unge, og kan de unge lære de ældre noget i forhold til mad? Det er emnet for debatten mellem fremtidsforsker Marianne Levinsen, Arla og landsformand for Danske Seniorer, Jørgen Fischer.

Jesper Bo Jensen, direktør


Kreativ ødelæggelse - Volume I
IT-Branchen.

11. juni, 15:00 - 16:00 H12 IT-Branchen / Aron - Allinge Havn, Bådpladser. Debat. Digitalisering, Erhvervsliv

Sikre forretningsområder udsættes for teknologisk kreativ nedbrydning. Er vi samfundsmæssigt rustet til at agere i denne nye udvikling?

Jesper Bo Jensen var for nyligt i Radio24syv, hvor han også talte om fænomenet 'disruption'.


Robotterne kommer! Er du klar?
Dansk Industri. DTU og Ingeniørforeningen, IDA.

11. juni, 18:00 - 19:00 F4 DI - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek. Debat. Medarbejdere, Forskning

En virksomhedsleder, en faglært medarbejder, en fremtidsforsker, DI og IDA diskuterer, hvordan robotter skaber værdi for det danske samfund og særligt for mindre virksomheder, der gerne vil skabe vækst.


IT som vækst motor
IT-Branchen.

13. juni, 09:00 - 10:00 H12 IT-Branchen / Aron - Allinge Havn, Bådpladser. Debat. Digitalisering, Vækst

IT er en integreret del af vores liv - som kommunikationsmiddel og arbejdsredskab. IT er en forudsætning for større effektivitet i private og off. virksomheder. Vi har indbudt 3 nøglespillere, der til daglig beskæftiger sig med IT. De giver deres bud på, hvordan der skabes mere IT-drevet vækst!


Hvem er det nye Apple og det næste Viborg?
Grontmij.

13. juni, 11:30 - 12:30 B5 Løsningslaboratoriet - Nordlandspladsen. Debat. Erhvervsliv, Energi

Hvordan kan Danmark fremover tiltrække attraktive internationale virksomheder? Grontmij rådgav Invest in Denmark, da Udenrigsministeriet startede jagten på at vinde Apple. Hvad kan virksomheder og kommuner lære af denne sejr? Hør inspirerende bud fra beslutningstagere, forskere og fagfolk.


Hele verden i hånden – mobiltelefonens vej mod 5G
Huawei.

13. juni, 12:30 - 13:30 B5 Løsningslaboratoriet - Nordlandspladsen. Debat. Digitalisering, Vækst

Danmark har Europas bedste 4G netværk. Hvad er den næste store milepæl? I teknologi-virksomhedernes udviklingsafdelingerne er 5G på tegnebrættet. Vi ser fremad og diskuterer, hvordan Danmark skal følge med. For hvad vil den mobile og digitale revolution betyde for vores måde at leve og arbejde på?


By eller Land? Scenarier for fremtidens Danmark
Danmark på Vippen.

13. juni, 17:30 - 18:30 H14 Ærø Kommune / Samka - Allinge Havn, Bådpladser.Debat. Landistriktsudvikling, Vækst

"De to byers Danmark" synes ofte at blive fremhævet som den eneste realistiske fremtid i de kommende år. Men vandringen fra land til by er ikke en naturlov. Danmark på Vippen og Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen præsenterer andre lige så sandsynlige scenarier, herunder "Mangfoldighed i by og land".

Vi er på folkemødet fra åbningen frem til søndag eftermiddag. Så giv lyd eller kom forbi for en snak med os undervejs. Vi vi selv opdatere på instagram og twitter så langt som tid og muligheder rækker:
Instagram og twitter: #fremforsk #fmdk

Publiceret her på siden i 2015

Del artikel

Når du besøger www.fremforsk.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på www.fremforsk.dk her

x