Skæve spørgsmål til fremtiden

Når vi holder et af vores mange foredrag om fremtiden, får vi ofte sjove, skæve, finurlige og relevante spørgsmål fra deltagerne. Vi har samlet en række af dem her.


Renten

Spørgsmål: Hvordan er renten til næste år eller om en uge?

Svar: Vi plejer at svare, at viste vi det, ville vi kun arbejde en time om måneden og være fuldt beskæftiget med at bruge de penge, vi på den måde tjente resten af tiden.


Fodboldresultater

Spørgsmål: Hvordan er fodboldresultater i den kommende weekend og vejret i næste uge?

Svar: Det ville jo ikke være sjovt, hvis vi vidste det.


Maskinerne

Spørgsmål: Er menneskene erstattet af maskiner om 25 år?

Svar: Svaret er naturligvis nej, men det er et af de spørgsmål, hvor lang tids erfaring hjælper.


Medier

Spørgsmål: Jeg vil gerne vide, hvor mange år der går inden de fysiske medier forsvinder, og her tænker jeg på bøger aviser blade dvd og cder?

Svar: Det vil vi naturligvis også, men det eneste vi kan besvare er, hvad disse medier anvendes til i dag og hvor store fremskridt i de alternative medier, der skal til, før de gamle forsvinder. CDer og DVD er "doomed" af den simple grund, at nye medier er bedre og hurtigere. Bogen er erklæret død så mange gange uden effekt, at det virker utroværdigt, når nogen stadig mener, de er på vej til at forsvinde meget hurtigt. Der er aldrig blevet solgt så mange bøger som i dag.


Kæledyr

Spørgsmål: Vi har i dag forkælede kæledyr, hvor ejerne køber smykker, tasker og senge til dem. Hvad er en fremtidsforskers mening om dette?

Svar: Det mener vi ikke noget om, da vi kun behandler det vi ved noget om. Vores holdning er i vores øjne uden betydning. Men naturligvis kan vi godt sige noget om, hvad der har skabt fænomenet, og hvordan det vil udvikler sig.


Columbine massakren

Spørgsmål: Det jeg vil høre er, om du kan hjælpe mig med at give mig din holdning til hvorfor begivenheder som Columbine (nedskydning på skole) massakren er ved at sprede sig til Europa. Hvad er det der foregår i de unges tanker? Hvad får dem til det?

Svar: Igen har vi ingen holdning til det, der sker. Vi har i bedste fald en analyse af, hvorfor det sker, og hvad der driver de unge mennesker – og det er noget helt andet.


Solen

Spørgsmål: Går solen snart under?

Svar: Så vidt vi ved inden for 5 milliarder år.

FORESPØRG / BESTIL ET FOREDRAG ELLER WEBINAR OM FREMTIDEN

Hvem vil du gerne i kontakt med, og hvad er emnet eller emneområdet for forespørgslen eller bestillingen?

Oplys gerne dato og tidspunkt og også gerne, hvor i landet/udlandet, det skal foregå.

Skriv også gerne om du vil ringes op - eller vi blot skal svare på mail.

Vores foredrag bliver altid individuelt tilpasset til den lejlighed og de mennesker, der vil være til stede. Skriv derfor også gerne om, hvem der skal deltage.

Webinar eller online workshops er også en mulighed i disse coronatider.

Når du besøger www.fremforsk.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på www.fremforsk.dk her

x