Befolkningen flyttede i 2015 til de mindre kommuner og til små øer

Jesper Bo Jensen, Direktør / 24. feb 2017

Her er de tal, som viser hvordan vi flyttede rundt i vores land i 2015. Tendensen er efterhånden så klar, at den ikke blot kan ignoreres og bortforklares. Det er helt tydeligt, at vi flytter fra Københavns, Frederiksberg og Gentofte kommuner til de omliggende kommuner, men også især til Vestsjælland og Sydsjælland med Holbæk, Slagelse, Vordingborg og Stevns kommuner som de helt store vindere i 2015, når vi måler i forhold til deres befolkning primo på året. Dertil kommer en markant tilflytning til Fanø, Ærø og Læsø. Nu er det ikke blot en tv dokumentar, der flytter beboere, men en række mennesker, der har valgt ø-livet til.


Det mest markante er nok fraflytningen fra Hovedstadskommunerne. Den samlede fraflytning var ifølge Danmarks Statistik fordelt på følgende måde Københavns kommune -211, Gentofte -43 og Frederiksberg -314. Højdescorer for tilflytning på Sjælland er Furesø, Roskilde, Slagelse og Holbæk Kommuner med hhv. 739, 538, 510 og 459 nettotilflyttere. Så tabene kommer ikke blot fra de tre kommuner i Byen København men også fra andre kommuner.


Men hovedstadens indbyggerantal vokser alligevel. Det skyldes nettoindvandre og fødselsoverskud.


Så det kan faktisk godt lade sig gøre at flytte mange mennesker ud fra Hovedstaden og samtidig bevare byvækst og fremgang. En mere ligelig fordeling af befolkning er undervejs, og alt tyder på, at det vil være til fordel for alle. Indvandringen kan i øvrigt gøres op efter oprindelsesland og statsborgerskab. det giver meget interessante tal for en del kommuner, hvos vi skal til at revidere vores syn på dele af indvandringen, der også på Vestsjælland indeholder danske expatriates, der flytter hjem og mennesker med statsborgerskab fra såkaldte vestlige lande. Derom senere, når jeg har haft tid til at se mere generelt på tallene.


Publiceret her på siden i 2017

Del artikel

Når du besøger www.fremforsk.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på www.fremforsk.dk her

x