Fremtidens soveværelse

Jesper Bo Jensen, Direktør / 27. jul 2008

Rummet er stort og har alt det samlet et unge par gerne vil have: En stor og meget rummelig seng, der har indbygget en del funktioner, så den også er egnet til at være i, når man er vågen. Man kan sidde i sengen, og der er også indbygget forskellige motions- og afslapningsformer i det elektriske system i sengen.


På væggene hænger fire store 55 tommers fladskærme, der har mange forskellige funktioner indbygget. De to bruges til tv, Internet, video-on-demand, chat med veninder og påklædningsrådgivere og en række andre interaktive funktioner. De to sidste er egentligt en del af rummets udsmykning, da de mest anvendes til løbende billede- og malerifremvisning og til stemningsvideoer. Man kan sætte dem alle fire til at vise video og spille lyde fra en trope-ø ved aftenstide, en danske forårsdag eller en af de 1000 andre muligheder. Hvis rummet skal bruges til meditation, er vandstemning under Middelhavet et af mange afslapning- og genopladnings¬programmer. Øreplugs til lydkanalerne er også en selvfølge, hvis man skal opleve noget forskelligt samtidigt.


I rummet er der flere motionsbænke og andet udstyr til det lille motionscenter, der i mange unges hjem er blevet en del af soveværelset. Opkobling til det lokale center for rådgivning via videokamera og skærm benyttes af mange og pulsdata mv. kan naturligvis automatisk overføres.


Klædeskabene har fået et ekstra pift over sig. Døre af plexiglas i mange farver og et ultramoderne design af interiør i skabene i stil med rumrejsen 2001 giver ideelle påklædningsforhold sammen med det intelligente spejl, der kan vise forskelligt tilbehør i spejlet sammen med den aktuelle påklædning. Anbefalinger af indkøb er indbygget i nogle modeller.


I et hjørne har en lille, lydløst snack- og drinkskøleskab fundet sin plads. Det er designet i en smart corian-overflade og kan eksempelvis indeholde champagne, chokolade, designer-vand, tapas, vodka og isterninger. Ved den sidste fest i lejligheden endte gæsterne med at flytte ind i soveværelset og tømte køleskabet.


Lyset i soveværelset kan sammensættes helt efter funktion. Der er stor, bred rumbelysning til motionsaktiviteterne, hyggelys til en stille aften og afskærmning af lysindfald i en sovende partners side af sengen.


I soveværelset er der en stor glasdør, som kan åbnes ud til en altan med udsigt over byen og havnen. Altanen kan overdækkes med et glasskydetag, så man kan sove ude, når det bliver for varmt om sommeren. Taget tager duggen, og der er alligevel udsigt til stjernerne en varm augustnat. Sengen glider ud på altanen på de sammenklappelige hjul, der er en del af benene.


Publiceret her på siden i 2008

Del artikel

Når du besøger www.fremforsk.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på www.fremforsk.dk her

x