Det udokumenterede københavnerlokomotiv

Jesper Bo Jensen, Direktør / 24. mar 2015

Især Overborgmester Frank Jensen men også vores såkaldte udkantsminister Carsten Hansen har gentagne gange hævdet, at det forholder sig sådan.


Det viser sig, at påstanden ikke stammer fra OECD, som det ofte hævdes, men fra en analyse af Copenhagen Economics, der for 11 års siden så på 25 udenlandske virksomheders etablering i Køhenhavn og på turismeerhvervet.


Det er jo ikke nok til at slutte til alle erhvervsgrene og virksomheder, hvad den oprindelige rapport sådan set heller ikke hævdede i selve analyse. Der er dog strammet på selve konklusionen.


Den går så videre fem år senere til OECD, der ikke selv undersøger sagen men blot citerer rapporten i indledningen. Dermed opstår historien, som selv Frank Jensen i forgangne uge i Jyllands-Posten indrømmede, at han nu måtte holde op med at bruge. Tak til Frank Jensen for det, og nu mangler vi også lige, at Carsten Hansen og en del andre opnår samme erkendelse.


Læs mere i denne artikel (pdf).


Publiceret her på siden i 2015

Del artikel

Når du besøger www.fremforsk.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på www.fremforsk.dk her

x